www.hundenshud.se, info@hundenshud.se, © 2009

 

 

 

 

 

Om författaren

 

 

Författaren och initiativtagaren till boken Hundens Hud är veterinär Susanne Åhman. Susanne är vidareutbildad till specialist i dermatologi hund och katt (dermatologi är läran om sjukdomar i hud, öron och klor) och har under många år varit verksam i både Sverige och England och är nu är en av Sveriges mest erfarna specialister i dermatologi. Hon är i huvudsak verksam vid Djurakuten i Stockholm och bedriver i mindre omfattning konsultverksamhet för kliniker i behov av ett regelbundet samarbete med en hudspecialist. Många rasklubbar och andra intressegrupper har lärt sig mycket från hennes uppskattade föredrag.

 

“Nyckeln till en lycklig och klådfri allergisk hund är en korrekt diagnos och en strukturerad långtidsplan anpassad till varje individ. Ingen hund eller ägare ska behöva leva med den frustration det innebär att ha en hund med okontrollerad allergi, ofta med åtföljande infektioner, akuta veterinärbesök och öronsmärta.”

 

Om du är intresserad av arrangera ett föredrag med Susanne Åhman som talare sker kontakten lättast via e-post.

Vanligen är ett kortare föredrag 60 minuter och ett längre 2x45 minuter med 15-20 minuters paus mellan. Även andra upplägg inklusive heldagkurser kan arrangeras.

 

Exempel på tidigare föredragstitlar är:

 “Klåda – ett gissel för individ och avel”

“Demodikos – hur var det med ärftligheten?”

“Allergi hos hund”

“Den hårlösa katten”

“Hästens hud – om sommareksem, mugg och andra stallplågor”